Yorkshirský pudink

Příloha k rostbifu v Anglii.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 95 minut

Ingredience

 

120 g hladké mouky
6 dl mléka
2 ks vajec
  mletý pepř
  olej
  sůl

 

 

Postup

 

1. Do prosáté mouky vyšleháme vejce a po částech mléko, přidáme mletý pepř, sůl a necháme 1 hodinu stát
2. Pak těsto rozmícháme, nalijeme do čtvercové zapékací mísy na hodně horký olej a pečeme v horní části hodně vyhřáté trouby (220 °C), 25-30 minut
3. Pudink nakrájíme na čtverečky a ihned podáváme.

Doporučení:
V Anglii podávají tento pudink k rostbífu spolu s opečenými bramborami a s křenovou omáčkou.

Poznámka:
Recept na rostbíf viz: Rostbíf, Rostbíf II..

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz