Pečené koleno bez kosti

Vykostěné vepřové koleno, potřené marinádou, zamotané do tvaru rolády a upečené doměkka na cibulce, podlité světlým pivem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 110 minut

Ingredience

 

ks vepřového kolena ze zadní nohy
2-3 ks cibule
0,3 l světlého piva
  kmín
  pepř
  sůl
  Na marinádu:
2 lžíce nejlépe francouzské hořčice
2-3 ks stroužky česneku
0,2 l světlého piva
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme marinádu, česnek utřeme se solí, promícháme spolu s hořčicí a pivem
2. Koleno vykostíme, mírně naklepeme a osolíme, okořeníme pepřem a kmínem
3. Připravený plát masa potřeme marinádou a zamotáme jako ptáček, zajistíme párátky, grilovacími jehlami, nebo zavážeme nití
4. Pekáč vymažeme tukem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, na vrstvu cibule položíme připravené koleno, to ještě podlijeme pivem
5. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut, odklopené dalších cca 30 minut, až bude mít kolínko pěkně křupavou kůžičku, během pečení několikrát maso přelijeme šťávou z výpeku a případně podlijeme dalším pivem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení