Pikantní žebírka
Tato upečená žebírka se skvěle hodí k dobře vychlazenému pivu.
Grilovaná žebírka na pikantní způsob. Doba přípravy 60 minut + 2 hodiny marinování
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 1 kg | vepřových masitých žeber |
| 4 ks | stroužky česneku |
| 2 ks | chilli papričky |
| 1 ks | středně velké cibule |
| 4 lžíce | oleje |
| 2 lžíce | worcesterské omáčky |
| 2 lžíce | sojové omáčky |
| 2- 3 lžíce | medu |
| citrónová šťáva | |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| olej na pomazání pekáče |
Postup
1. Nejprve si připravíme marinádu; cibuli jemně nasekáme, chilli papričky zbavíme osemení a nakrájíme je na jemno, česnek utřeme se solí
2. Všechny ingredience (samozřejmě vyjma žeber) smícháme, okořeníme a dle chuti přidáme citrónovou šťávu
3. Marinádou potřeme žebírka a necháme je v chladu nejméně 2 hodiny odležet
4. Pak je vyskládáme do pekáče potřeného olejem
5. Žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C cca 45 minut.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
