Pečené ocásky

Ocásky z prasátek upravené k obírání, například k dobře vychlazenému pivu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ocásky na grilu. Doba přípravy 50 minut.

Ingredience

 

600 g vepřových ocásků
  celý kmín
  sůl
  voda na podlití

 

 

Postup

 

1. Vepřové ocásky dobře očistíme a několikrát propereme ve vlažné vodě
2. Vložíme je do pekáče, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dáme do předehřáté trouby na 190 °C péci
3. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, neublíží jim ani zastříknutí trochou piva
4. Dozlatova upečené ocásky vyndáme a šťávu vydusíme na tuk
5. Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem.

Doporučení:
- Vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou.
- K ocáskům servírujeme čerstvý chléb, hořčici, křen a kyselé okurky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz