Pikantní žebírka

Tato upečená žebírka se skvěle hodí k dobře vychlazenému pivu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Grilovaná žebírka na pikantní způsob. Doba přípravy 60 minut + 2 hodiny marinování

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 kg vepřových masitých žeber
4 ks stroužky česneku
2 ks chilli papričky
1 ks středně velké cibule
4 lžíce oleje
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2- 3 lžíce medu
  citrónová šťáva
  mletý černý pepř
  sůl
  olej na pomazání pekáče

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme marinádu; cibuli jemně nasekáme, chilli papričky zbavíme osemení a nakrájíme je na jemno, česnek utřeme se solí
2. Všechny ingredience (samozřejmě vyjma žeber) smícháme, okořeníme a dle chuti přidáme citrónovou šťávu
3. Marinádou potřeme žebírka a necháme je v chladu nejméně 2 hodiny odležet
4. Pak je vyskládáme do pekáče potřeného olejem
5. Žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C cca 45 minut.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení