Piškotový dort s ovocem
Dort z piškotového těsta zdobený čerstvým ovocem.
Piškotový dort s ovocem. Doba přípravy 240 minu včetně tuhnutí.
Ingredience
| Na korpus: | |
| 4 ks | vajec |
| 1/2 ks | prášku do pečiva |
| 250 g | cukru krupice |
| 250 g | hladké mouky |
| 250 g | másla |
| 100 ml | vlažné vody |
| 100 ml | oleje |
| tuk na vymazání plechu | |
| mouka na vysypání plechu | |
| dortová forma (23 cm) | |
| Krém: | |
| 250 g | másla |
| 180 g | cukru |
| 2 dcl | mléka |
| 3 lžíce | hladké mouky |
| 1 ks | balíček vanilkového cukru |
| Na zdobení: | |
| 400 g | čerstvého nebo kompotovaného ovoce |
| 1 ks | balíček želatiny |
| kokos |
Postup
1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola
7. Spodní část potřeme pikantní marmeládou, krémem a zaklopíme druhou polovinou korpusu
8. Celý dort pak také potřeme krémem i po bocích, obsypeme ho kokosem, kraj dortu zdobíme (pomocí cukrářského sáčku)pusinkami
9. Do středu vyskládáme ovoce, které přelijeme želatinou připravenou dle návodu na obalu
10. Dort necháme v lednici ztuhnout.
Příprava krému:
Mouku rozmícháme v mléce a dáme vařit, za stálého míchání vaříme, až nám kaše zhoustne. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlou kaši.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
