Rajčatová terina s čerstvým sýrem

Vylisovaná šťáva z rajčat, povařená, smíchaná se želatinou, proložená sýrem a šlehačkou ... servírovaná nakrájená na plátky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Specialitka z rajčat. Doba přípravy 70 minut + 2 hodiny tuhnutí v lednici

Ingredience

 

  Rozpis cca na 4 porce:
2 kg rajčat
400 g tučného čerstvého sýra
250 g šlehačky
150 g cibule
1 svazek bazalky
2 lžíce oleje
18 ks plátků bílé želatiny
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, spařená rajčata oloupeme a rozmačkáme, prolisujeme z nich šťávu, tu oddělíme
2. Cibuli orestujeme na tuku, přidáme šťávu z rajčat, při vyšší teplotě vaříme asi 60 minut, až se nám šťáva zredukuje asi na polovinu, ochutíme ji solí a pepřem
3. V malém množství studené vody namočenou želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké rajčatové hmotě, 1/4 množství nalijeme do dvou terin a necháme ztuhnout v lednici
4. Šlehačku ušlehanou do tuha vmícháme do sýra, přidáme nasekanou bazalku, hmotu dochutíme kořením, nakonec přimícháme 8 ks ve vodě rozpuštěných plátků želatiny, zamícháme a rozdělíme do obou terin, dáme opět do lednice ztuhnout
5. Až hmoty sýrová hmota ztuhne, rozdělíme na ní zbytek rajčatové kaše a teriny necháme v lednici další 2 hodiny
6. Před podáváním rajčatovo - sýrové teriny vyklopíme a nakrájíme na plátky.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení