Rajčatový tartar tataráček na dva způsoby

V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček .... druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

První varianta s avokádem:
2 ks větší masitá rajčata (vyberte semeníka, jinak by byl tartar příliš vodnatý)
2-3 ks filátka ančoviček
1 ks jarní cibulka (bílá část)
1/2 ks avokáda
  pár kapek olivového oleje
  pár lístků čerstvé bazalky
  pepř
  sůl
  Druhá varianta se sušenými rajčaty a kapary:
2 ks větší masitá rajčata
4-5 ks ušených rajčat naložených v oleji s česnekem a bylinkami
1 ks jarní cibulka (bílá část)
1 lžička posekaných kaparů
  špetka drceného chilli nebo kousek na jemno posekané feferonky
  pár kapek olivového oleje
  pár lístků čerstvé bazalky
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

Postup na tartar s avokádem:
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky na jemno
2. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme
3. Podáváme na opečené bagetce, nejlépe dobře vychlazené.

Postup na tartar se sušenými rajčaty a kapary:
1. Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary na jemno posekáme
2. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem
3. Vychlazené podáváme na opečené bagetce, potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení