Silný kuřecí vývar
Vývar z kuřecích skeletů se zeleninou
Doba přípravy 2,5 hodiny
Ingredience
- Bobkový list 4 ks
 - Celer řapíkatý, 1 ks
 - Česnek stroužky, 2
 - Kedlubna 1 ks
 - Kuřecí skelet, 4 ks
 - Mrkev 2 ks
 - Nové koření kuličky, 4
 - Pepř 5 kuliček, barevný a mletý bílý
 - Petržel svazek natě, 1
 - Pórek 1 ks
 - Sůl
 - Šalotka 1 ks
 
Postup
Skelety spaříme horkou vodou a scedíme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na 2 cm velké kousky a spolu s kostmi a česnekem vložíme do 2,4l studené vody. Přidáme koření a pozvolna vaříme 2 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme naběračkou. Nakonec vývar dochutíme solí a pepřem a scedíme přes jemný cedník. Vývar rozdělíme do misek a přidáme drcený barevný pepř.
Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz
