Hovězí polévka se sýrovými knedlíčky

Knedlíčky s eidamem a k tomu klasický vývar

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 3 hodiny

Ingredience

 

  • Celer kousek 
  • Cibule 1 kus
  • Eidam 150-200 g
  • Hovězí na polévku, 500 g
  • Kapie kousek 
  • Mouka hrubá 2 lžíce
  • Mouka polohrubá 3 lžíce
  • Mrkev 1 kus
  • Nové koření 4 kusy
  • Pepř celý, 8 kusů
  • Petržel 1 kus
  • Petrželka zelená 
  • Vegeta podle chuti 
  • Vejce 2 kusy

 

Postup

 

Maso, koření a zeleninu zalijeme 3 litry vody a uvaříme polévku, ocedíme a přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Z vajec, mouky a nastrouhaného sýru uděláme těstíčko. Kávovou lžičkou nabíráme těstíčko a pomocí druhé lžičky utvoříme knedlíček, vhazujeme do vývaru, když vyplavou na povrch krátce povaříme.

Pokud chceme mít polévku nezakalenou, tak nočky vaříme zvlášť v osolené vodě, ocedíme, propláchneme vodou a dáme do polévky.

 

Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení