Silný kuřecí vývar

Vývar z kuřecích skeletů se zeleninou

 

Autor Jana Mikudová 

Doba přípravy 2,5 hodiny

Ingredience

 

  • Bobkový list 4 ks
  • Celer řapíkatý, 1 ks
  • Česnek stroužky, 2 
  • Kedlubna 1 ks
  • Kuřecí skelet, 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Nové koření kuličky, 4 
  • Pepř 5 kuliček, barevný a mletý bílý 
  • Petržel svazek natě, 1 
  • Pórek 1 ks
  • Sůl  
  • Šalotka 1 ks

 

Postup

 

Skelety spaříme horkou vodou a scedíme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na 2 cm velké kousky a spolu s kostmi a česnekem vložíme do 2,4l studené vody. Přidáme koření a pozvolna vaříme 2 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme naběračkou. Nakonec vývar dochutíme solí a pepřem a scedíme přes jemný cedník. Vývar rozdělíme do misek a přidáme drcený barevný pepř.

 

Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení