Slaní šneci se sýrem
Drobné pikantní pečivo k vínu a pivu.
Doba přípravy 30 minut + 1 den odležení těsta
Ingredience
| Těsto: | |
| 300 g | polohrubé mouky |
| 0,5 bal. | prášku do pečiva |
| 0,5 lžičky | práškového cukru |
| 0,5 lžičky | soli |
| 0,1 dcl | mléka |
| Náplň: | |
| 150 g | strouhané nivy |
| 100 g | tvrdého strouhaného sýru |
| 125 g | másla |
| Zdobení: | |
| sezamové semínko | |
| drcený kmín | |
| červená pálivá paprika |
Postup
1. Ze surovin na těsto zpracujeme vláčnou hmotu, kterou pak rozválíme na 4 stejné placky
2. Nivu se sýrem a máslem utřeme do pomazánkové hmoty
3. Naneseme na jednotlivé pláty a rovnoměrně rozetřeme
4. Každý z plátů stočíme do rolády a necháme přes noc ztuhnout v ledničce
5. Druhý den krájíme tenké plátky, sypeme sezamovým semínkem, drceným kmínem a paprikou
6. Pečeme na suchém plechu, zprudka v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Doporučení:
Zdobení můžeme různě měnit např. za mandle, mák, pepř ....
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
