Olivový chléb

Recept na přípravu bochníku chleba vhodného na servírování jako předkrm spolu se zeleným salátem a ostrou zálivkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 50 minut + doba kynutí

Ingredience

 

500 g hrubé mouky
60 g vypeckovaných černých oliv
1 sáček sušených kvasnic (6 g)
  olivový olej
  voda
  mák

 

 

Postup

 

1. Z mouky, kvasnic a vody vypracujeme těsto, necháme ho vykynout, dokud nezvětší svůj objem o polovinu
2. Těsto znovu vyválíme a přidáme vypeckované olivy, potřeme ho olivovým olejem, přeložíme na vymaštěný plech, posypeme mákem a necháme znovu kynout až zase o polovinu zvětší svůj objem
3. V této fázi chleba vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 30 minut anebo tak dlouho, dokud kůrka nezhnědne.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz