Slavnostní paštika z husích jater

Skvělá domácí paštika, která v chladu vydrží i několik měsíců.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

500 g husích jater
500 g uzeného jazyka
500 g šunky
250 g vepřového masa
250 g telecího masa
100 g telecích jater (vepřových)
100 g slaniny
1 ks žemle namočené ve víně
1 ks vejce
  špetka paštikového koření
  sůl

 

 

Postup

 

1. Maso, telecí(vepřové)játra i polovinu slaniny a husích jater umeleme na masovém mlýnku
2. Pak umeleme žemli
3. Vše utřeme s vejcem a žloutkem do pěny
4. Osolíme a okořeníme
5. Zbytek jater i slaniny, uzený jazyk a šunku nakrájíme na menší kostičky
6. Vše přimícháme do výše připravené směsi a naplníme do zavařovacích lahví, vymazaných sádlem nebo vyložené tenkými plátky slaniny
7. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 2hodiny
8. Vychladlou paštiku uložíme v chladnu, kde nám vydrží i několik měsíců.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení