Srnčí paštika

Jemná směs ze srnčího a vepřového masa, vepřových jater a ostatních složek.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 240 minut + doba odležení

Ingredience

 

Rozpis na 1 kg:
300 g srnčí kýty s kostí
300 g vepřového bůčku s kostí
150 g slaniny
100 g vepřových jater
100 g cibule
90 g pitné vody do sušeného mléka
50 g másla
50 g červeného vína
40 g vajíček
30 g hladké mouky
25 g oleje na vymazání tvořítek
16 g soli
10 g sušeného plnotučného mléka
7 g hliníkové fólie
2 g kuliček nového koření
1 g bobkového listu
1 g kuliček černého pepře
0,5 g mletého nového koření
0,5 g mletého černého pepře

 

 

Postup

 

1. Srnčí kýtu vykostíme, maso opereme, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně nakrájenou cibuli slabě osmaženou na másle
2. K masu přidáme trochu soli, koření a za stálého míchání podusíme ve vlastní šťávě asi 5 až 20 minut
3. Před koncem dušení přidáme víno
4. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet
5. Očištěná a odblaněná vepřová játra umeleme na jemno, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku a za postupného přilévání sušeného mléka rozředěného ve vodě šleháme
6. K vyšlehaným játrům přidáme podušené a jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou, nahrubo umletý nasolený vepřový bůček a znovu vše dobře promícháme
7. Zcela nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu
8. Vymíchanou směsí plníme olejem vymaštěná paštiková tvořítka, dobře uzavřeme a paštiku táhneme v 80 °C asi 1,5 hodiny
9. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení