Srnčí paštika

Jemná směs ze srnčího a vepřového masa, vepřových jater a ostatních složek.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 240 minut + doba odležení

Ingredience

 

Rozpis na 1 kg:
300 g srnčí kýty s kostí
300 g vepřového bůčku s kostí
150 g slaniny
100 g vepřových jater
100 g cibule
90 g pitné vody do sušeného mléka
50 g másla
50 g červeného vína
40 g vajíček
30 g hladké mouky
25 g oleje na vymazání tvořítek
16 g soli
10 g sušeného plnotučného mléka
7 g hliníkové fólie
2 g kuliček nového koření
1 g bobkového listu
1 g kuliček černého pepře
0,5 g mletého nového koření
0,5 g mletého černého pepře

 

 

Postup

 

1. Srnčí kýtu vykostíme, maso opereme, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně nakrájenou cibuli slabě osmaženou na másle
2. K masu přidáme trochu soli, koření a za stálého míchání podusíme ve vlastní šťávě asi 5 až 20 minut
3. Před koncem dušení přidáme víno
4. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet
5. Očištěná a odblaněná vepřová játra umeleme na jemno, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku a za postupného přilévání sušeného mléka rozředěného ve vodě šleháme
6. K vyšlehaným játrům přidáme podušené a jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou, nahrubo umletý nasolený vepřový bůček a znovu vše dobře promícháme
7. Zcela nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu
8. Vymíchanou směsí plníme olejem vymaštěná paštiková tvořítka, dobře uzavřeme a paštiku táhneme v 80 °C asi 1,5 hodiny
9. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz