Smažená zmrzlina

Že se nedá zmrzlina smažit? Ale dá a je to delikatesa!

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Smažená zmrzlina. Doba přípravy 45 minut.

Ingredience

 

vanilková zmrzlina
1 ks vejce
2 lžíce marmelády
  olej na smažení
  vanilkový cukr na posypání
  Na buflery:
120 g prosáté hladké mouky
70 g moučkového cukru
6 ks žloutků
6 ks bílků

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme buflery; ušleháme 6 ks žloutků s 35 g cukru a vmícháme do nich 30 g hladké mouky
2. Zvlášť ušleháme 6 ks bílků na tuhý sníh, do kterého zašleháme dalších 35 g cukru, pak smícháme se žloutkovou hmotou
3. Lehce vmícháme dalších 90 g hladké mouky
4. Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech menší bochánky a pečeme v dobře vyhřáté a mírně pootevřené troubě (pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne)
5. Vychladlé buflery na spodní straně vykrojíme, plníme tuhou zmrzlinou a po dvou slepujeme tence rozetřenou marmeládou, aby okraje k sobě dobře přilehly
6. Vzniklé koule ponoříme do rozšlehaného vejce, obalíme v jemně prosátých piškotových drobtech (vykrojené části buflerů) a smažíme v rozehřátém oleji (smažíme zprudka a krátce!)
7. Koule ihned podáváme pocukrované vanilkovým cukrem.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení