Smetanová zmrzlina

Recept na smetanovou zmrzlinu z Ruska.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Klasická smetanová zmrzlina. Doba přípravy 20 minut + doba zmražení.

Ingredience

 

250 g cukru
1/4 l sladké smetany
3 ks žloutků
1/2 ks balíčku vanilinového cukru

 

 

Postup

 

1. Žloutky s cukrem a vanilinovým cukrem rozetřeme v hrnci, přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne a horní pěna zmizí
2. Potom krém ochladíme, nalijeme do kovové misky pro tvorbu ledu a mrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazícího prostoru chladničky a mrazíme 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, avšak přibližně 12 hodin před podáváním ji vložíme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení