Steak s karamelizovaným česnekem a šalotkou ve vinné redukci na křupavé topince

Inspirativní recept na moderní úpravu hovězího masa servírovaného na topince spolu s karamelizovanou cibulkou a česnekem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Hovězí steak na grilu trochu jinak. Doba přípravy 30 minut.

Ingredience

 

Suroviny na 4 porce:
4 ks hovězí steaky (například K-Purland á 200 g)
  mořská sůl
  olivový olej
  timián
  máslo
  sůl
 

Na karamelizovanou cibuli a česnek:

12 ks stroužků česneku
12 ks menší šalotky
  čerstvý rozmarýn
  červené víno
  olivový olej
  vinný ocet
  cukr
  sůl

 

 

Postup

 

1. Hovězí steaky potřeme olejem, přidáme snítku tymiánu a pečeme na grilu nejprve prudce, až se maso zatáhneme ze všech stran, pak zvolna dopečeme na požadovaný stupeň propečení
2. Na závěr osolíme a potřeme máslem.

Příprava karamelizované cibule a česneku:
1. Celou šalotku, stroužky česneku a pár snítek rozmarýnu opečeme dozlatova na oleji
2. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat
3. Poté zalijeme vínem a zvolna redukujeme na medovou konzistenci
4. Nakonec dochutíme solí, cukrem a vinným octem.

Podáváme na topince z chleba opečené nasucho nebo s bílým pečivem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení