Steak z roštěnce naložený v bylinkách

Plátek z vysokého (nízkého) roštěnce je prorostlý tukem, takže bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk dává tomuto steaku typickou chuť a ve spojení s bylinkovou marinádou patří mezi grilované delikatesy!


Autor ReceptyOnLine.cz 

Steak z roštěnce. Doba přípravy 20 minut + doba marinování

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
4 ks steaky z hovězího roštěnce
  hrubozrnná sůl
  Na bylinkovou marinádu:
30 ml extra panenského olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička čerstvě namletého černého pepře
1 lžička sušeného oregana

 

 

Postup

 

1. Čerstvé snítky bylinek nasekáme na jemno, utlučeme v hmoždíři spolu s pepřem a oreganem
2. Směs koření zalijeme v misce extra panenským olejem a do takto připravené marinády vložíme steaky, dobře vše promícháme, aby se marináda dostala všude
3. Maso naložené do bylinkové marinády zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme v lednici 1-2 hodiny marinovat
4. Před grilováním maso vytáhneme a necháme ho odpočinout při pokojové teplotě
5. Na dobře vyhřátý, tukem pomazaný rošt vložíme osolené steaky a grilujeme je, během grilování maso jednou otočíme, za cca 6-8 minut budou steaky středně propečené
6. Hotové steaky necháme na talíři 3-5 minut odpočinout, teprve pak je servírujeme.

Poznámka:
Tento recept je podle pana Zdeňka Pohlreicha.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení