Tatarský biftek z lososa
Jedna z variant na pikantní tatarák z lososího masa a dalších ingrediencí.
Doba přípravy 20 minut + doba vychlazení
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 500-600 g | filetů z lososa |
| 150-200 g | šalotky |
| 4 ks | snítky kopru |
| mletý pepř | |
| sůl | |
| šťáva z pomeranče a limetky |
Postup
1. Lososa neškrábeme, ale nakrájíme ho na malé kostičky
2. K masu přimícháme očištěnou a nadrobno nasekanou šalotku a kopr
3. Nakonec tatarák dochutíme pepřem, solí a citrónovou a pomerančovou šťávou.
Doporučení:
Tatarák z lososa servírujeme s opečenými bílými toasty.
Poznámka:
Existuje spousta variací na lososí tatarák: se zakysanou smetanou, zálivkou vinaigrette, wasabi, koriandrem či lžičkou olivového oleje…
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
