Třeboňská štědrovečerní polévka
Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny.
Doba přípravy 50 minut
Ingredience
| 600 g | kapřích hlav |
| 500 g | kapřího mlíčí |
| 150 g | nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
| 100 g | másla |
| 30 g | cibule |
| 5 ks | zrnek celého pepře |
| 1,5 l | vody |
| kousek celého zázvoru | |
| sůl | |
| osmažená houska nakrájená na drobné kostičky |
Postup
1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme
2. Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut
3. Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut
4. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem
5. Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
