Třešňový sorbet

Sorbet z rozmixovaných třešní, třešňového likéru, cukru, mleté skořice, anýzu a lístků máty.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Třešňový sorbet. Doba přípravy 30 minut + doba zmrazení.

Ingredience

 

500 g třešní
200 g cukru krupice
1 dl vody
2 lžíce třešňového likéru
1 hrst nakrájených lístků máty
  špetka mletého anýzu
  špetka mleté skořice
  třešně a máta na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Oprané třešně ve studené vodě vypeckujeme a zachytíme odkapající šťávu
2. Třešně i se šťávou rozmixujeme s 2 lžícemi třešňového likéru
3. Smícháme krupicový cukr s 1 dl vody a pomalu zahřejeme, až se cukr rozpustí, pak přidáme špetku mleté skořice a anýzu, krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Nakonec přidáme hrst na drobno nakrájených lístků čerstvé máty, směs promícháme s rozmixovanými třešněmi, vše nalijeme do vhodné nádoby, uložíme do mrazničky a za občasného promíchání necháme zmrazit
5. Podáváme v pohárech ozdobených čerstvými třešněmi a mátou.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení