Utopenci

Klasické občerstvení k pivu. Doba přípravy 30 minut + doba vychlazení nálevu, doba uležení

Ingredience

 

Recept na láhev o objemu 5 l:
2 kg špekáčků
8 ks cibule
10 ks celého černého pepře
6 ks kuliček nového koření
4 ks bobkového listu
3 ks feferonek
0,6 l octa
1,25 l vody
2 lžíce soli
4 lžíce cukru
1 lžíce oleje

 

 

Postup

 

1. Dáme vařit vodu s octem
2. Jakmile nám začne voda vařit, přidáme sůl, cukr, nové koření, olej, bobkový list, feferonky a necháme 4-5 minut povařit, pak vše necháme vychladnout
3. Nálev přecedíme a koření s feferonkami použijeme při skládání uzeniny do vrstev
4. Špekáčky oloupeme a necháme v celku nebo je nakrájíme na půlky
5. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
6. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme asi 1 cm vysokou vrstvu cibule
7. Na tuto cibuli poklademe vrstvu špekáčků a přidáme část koření s feferonkou
8. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice
9. Vychladlý nálev případně ještě dochutíme (cukr, ocet) a pak jej nalijeme do připravené sklenice
10. Sklenici dobře uzavřeme a necháme 3-4dny uležet v chladničce.

Doporučení:
Množství feferonek i dalšího koření závisí především na Vaší chuti a dá se libovolně měnit
Někdo má rád u utopenců i zelí, které můžeme syrové a nakrájené přidat po vrstvách do sklenic.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení