Vanilková zmrzlina s ovocem

Zmrzlina ze žloutků, cukru a mléka smíchaná se smetanovým krémem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Vanilková zmrzlina. Doba přípravy 45 minut + doba zamrazení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
90 g krupicového cukru
3 dl mléka
3 ks žloutků
  vanilinový cukr
  šlehačka na ozdobu
  Krém:
1,5 dl smetany ke šlehání
1 lžička drobně nakrájené kandované pomerančové kůry
1 lžíce koktejlových višní
1 lžíce nadrobno nakrájeného kompotovaného ananasu
8 ks mandlí

 

 

Postup

 

1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, po částech vyšleháme téměř vařící mléko, pak směs procedíme do vypláchnutého kastrolu a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne, nesmí se ale vařit!
2. Krém ochutíme vanilinovým cukrem, vychladíme, nalijeme do rovné kovové misky pro tvorbu ledu a necháme v mrazicím prostoru chladničky (nebo v mrazničce) trochu zmrazit
3. Mezitím ušleháme smetanu, lehce vmícháme nakrájené ovoce a spařené, oloupané a nakrájené mandle
4. Částečně zmrazený krém vyklopíme do mísy, přidáme připravenou šlehačku a lehce, ale důkladně vše promícháme
5. Krém znovu nalijeme do misky pro tvorbu ledu a necháme zmrazit do tuha
6. Chvíli před podáváním chladničku zapojíme na normální stupeň chlazení (z mrazničky zmrzlinu přeložíme do chladničky), pak zmrzlinu vyklopíme na dobře vychlazenou mísu a ozdobíme šlehačkou
7. Porce nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení