Zmrzlina s jahodami a jogurtem

V domácích podmínkách vyrobená zmrzlina s ovocem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Domácí jogurtová zmrzlina. Doba přípravy 15 minut + 4-5 hodin k zamražení.

Ingredience

 

300 g jahod (čerstvých i mražených)
150 ml jogurtu
150 ml tvarohu
2 lžíce smetany (na šlehání)
2 lžíce jahodového sirupu
  vanilkový cukr
  cukr moučka

 

 

Postup

 

1. Část jahod si necháme stranou, zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťávou a cukrem
2. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme dle chuti a zlehka vmícháme jahody (které jsme si ponechali)
3. Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a dáme zmrazit
4. Rozmačkáme jahody, které pak vmícháme do jogurtu, celou směs promícháme a dosladíme jahodovým sirupem (popřípadě cukrem moučka)
5. Dáme zchladit a na částečně ztuhlou vrstvu uhladíme jahodovou dřeň, pak na půl hodiny zmrazíme
6. Po částečném ztuhnutí hmoty doplníme formičky (kelímky) jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme důkladně zmrznout.

Doporučení:
Ovoce můžeme libovolně měnit, či kombinovat, nejlepší jsou maliny, ostružiny, borůvky

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení