Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Zmrzlina s jahodami a jogurtem

V domácích podmínkách vyrobená zmrzlina s ovocem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Domácí jogurtová zmrzlina. Doba přípravy 15 minut + 4-5 hodin k zamražení.

Ingredience

 

300 g jahod (čerstvých i mražených)
150 ml jogurtu
150 ml tvarohu
2 lžíce smetany (na šlehání)
2 lžíce jahodového sirupu
  vanilkový cukr
  cukr moučka

 

 

Postup

 

1. Část jahod si necháme stranou, zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťávou a cukrem
2. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme dle chuti a zlehka vmícháme jahody (které jsme si ponechali)
3. Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a dáme zmrazit
4. Rozmačkáme jahody, které pak vmícháme do jogurtu, celou směs promícháme a dosladíme jahodovým sirupem (popřípadě cukrem moučka)
5. Dáme zchladit a na částečně ztuhlou vrstvu uhladíme jahodovou dřeň, pak na půl hodiny zmrazíme
6. Po částečném ztuhnutí hmoty doplníme formičky (kelímky) jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme důkladně zmrznout.

Doporučení:
Ovoce můžeme libovolně měnit, či kombinovat, nejlepší jsou maliny, ostružiny, borůvky

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz