Velikonoční beránek z piškotového těsta

Velikonoce bez velikonočního beránka? Ani nápad! A i když existuje mnoho receptů, ten z klasického piškotového těsta je stejně nejlepší ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

200 g polohrubé mouky
120 g krupicového cukru
4 lžíce horké vody
4 lžíce slunečnicového oleje
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1-2 hrsti rozinek
1 hrst ořechů
4 ks vejce
5 cl mléka
4 cl rumu
  forma na beránka
  tuk na vymazání formy, strouhanka na vysypání
  moučkový cukr na posypání nebo čokoládová poleva na polití

 

 

Postup

 

1. Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, z bílků pak ušleháme tuhý sníh
2. Žloutky vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem a horkou vodou, postupně přidáváme také olej a mléko
3. Nakonec do těsta lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem, nadrobno nasekané ořechy, rozinky (mohou být namočené v rumu) a nakonec tuhý sníh z bílků
4. Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy
5. Přiklopíme druhou polovinou formy a beránka pečeme na 190 °C tak 35 minut
6. Po upečení beránka opatrně vyklopíme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížkatém povrchu
7. Hotového beránka hojně pocukrujeme, nebo ho můžeme přelít čokoládovou polevou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení