Vepřové medailonky hlíva ustřičná s rukolou a topinamburové pyré
Překvapí vás možná surovina s názvem topinambur. Jedná se o znovu objevenou kořenovou zeleninu, vhodnou pro diabetiky, obsahující velké množství draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B. Recept Vám překvapivě zabere pouhých 15-30 minut.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
| Rozpis na 2 porce: | |
| 300 g | vepřové panenky |
| 150 g | topinamburu |
| 100 g | hlívy ústřičné |
| 50 g | rukoly |
| 50 g | másla |
| 10 g | kapary |
| 100 ml | smetany |
| 2 ks | větvičky tymiánu |
| 1 ks | stroužek česneku |
| 2 lžíce | oleje |
| voda | |
| pepř | |
| sůl |
Postup
1. Vepřovou panenku očistíme od blan, dvě větvičky tymiánu, stroužek česneku a kapary nakrájíme na jemno
2. Ve slané vodě uvaříme topinamburu, měkký slijeme a rozmixujeme s máslem, dochutíme solí a pepřem
3. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme
4. Na pánvičku dáme 2 lžíce oleje, poté panenku zprudka opečeme z každé strany 2-3 minuty a vyndáme
5. Na stejné pánvičce opečeme hlívu ústřičnou s lžící kapar, česnekem a tymiánem, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem
6. Porce panenky servírujeme na lůžku z čerstvých listů rukoly dochucených omáčkou z výpeku, spolu s topinamburovým pyré.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
