Telecí saltimbocca s jarním bramborovým salátem

Plátky z telecí kýty obalené v prosciuttu spolu se šalvějí, zprudka opečené na pánvi podlité suchým bílým vínem, servírované s výtečným jarním bramborovým salátem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

Na maso:
4 ks plátky z telecí kýty
4 ks plátky prosciutta
4 ks lístky čerstvé šalvěje
1 dl suchého bílého vína
  olivový olej například Naše bio
  máslo
  pepř
  sůl
  Na jarní bramborový salát:
1 kg brambor uvařených ve slupce
1 balení červené řepy vařené (například Chef menu)
2 lžíce Condimento balsamico bianco Naše bio
2 lžíce olivového oleje
1 kelímek bílého jogurtu
1 svazek jarní cibulky
  špetka cukru
  sůl

 

 

Postup

 

1. Plátky z telecí kýty jemně naklepeme, na každý položíme plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalíme a zajistíme párátky
2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olivový olej, až směs zpění, vložíme do ní telecí plátky, tak 2 minuty opékáme, pak maso obrátíme, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem
3. Jakmile bude maso měkké, ihned podáváme s jarním bramborovým salátem.

Příprava jarního bramborového salátu:
1. Vařené brambory na salát oloupeme, nakrájíme na kolečka
2. Přidáme na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku, množství podle chuti
3. Na směs nalijeme olej a ocet, salát osolíme a osladíme
4. Nakonec vše lehce promícháme a polijeme jogurtem.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení