Vepřové medailonky hlíva ustřičná s rukolou a topinamburové pyré

Překvapí vás možná surovina s názvem topinambur. Jedná se o znovu objevenou kořenovou zeleninu, vhodnou pro diabetiky, obsahující velké množství draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B. Recept Vám překvapivě zabere pouhých 15-30 minut.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpis na 2 porce:
300 g vepřové panenky
150 g topinamburu
100 g hlívy ústřičné
50 g rukoly
50 g másla
10 g kapary
100 ml smetany
2 ks větvičky tymiánu
1 ks stroužek česneku
2 lžíce oleje
  voda
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Vepřovou panenku očistíme od blan, dvě větvičky tymiánu, stroužek česneku a kapary nakrájíme na jemno
2. Ve slané vodě uvaříme topinamburu, měkký slijeme a rozmixujeme s máslem, dochutíme solí a pepřem
3. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme
4. Na pánvičku dáme 2 lžíce oleje, poté panenku zprudka opečeme z každé strany 2-3 minuty a vyndáme
5. Na stejné pánvičce opečeme hlívu ústřičnou s lžící kapar, česnekem a tymiánem, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem
6. Porce panenky servírujeme na lůžku z čerstvých listů rukoly dochucených omáčkou z výpeku, spolu s topinamburovým pyré.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz