Vepřové medailonky hlíva ustřičná s rukolou a topinamburové pyré

Překvapí vás možná surovina s názvem topinambur. Jedná se o znovu objevenou kořenovou zeleninu, vhodnou pro diabetiky, obsahující velké množství draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B. Recept Vám překvapivě zabere pouhých 15-30 minut.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpis na 2 porce:
300 g vepřové panenky
150 g topinamburu
100 g hlívy ústřičné
50 g rukoly
50 g másla
10 g kapary
100 ml smetany
2 ks větvičky tymiánu
1 ks stroužek česneku
2 lžíce oleje
  voda
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Vepřovou panenku očistíme od blan, dvě větvičky tymiánu, stroužek česneku a kapary nakrájíme na jemno
2. Ve slané vodě uvaříme topinamburu, měkký slijeme a rozmixujeme s máslem, dochutíme solí a pepřem
3. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme
4. Na pánvičku dáme 2 lžíce oleje, poté panenku zprudka opečeme z každé strany 2-3 minuty a vyndáme
5. Na stejné pánvičce opečeme hlívu ústřičnou s lžící kapar, česnekem a tymiánem, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem
6. Porce panenky servírujeme na lůžku z čerstvých listů rukoly dochucených omáčkou z výpeku, spolu s topinamburovým pyré.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení