Vlámská kachna
Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložené kuličkami hroznů.
Doba přípravy 180 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 1 ks | kachny o váze cca 2 kg |
| 50 g | anglické slaniny |
| 2 lžíce | bílých hroznů |
| sušená mateřídouška | |
| mletý pepř | |
| voda | |
| sůl |
Postup
1. Očištěnou kachnu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji důkladně osušíme, osolíme a okořeníme pepřem z venku i zevnitř
2. Připravenou kachnu zevnitř ještě mírně posypeme sušenou mateřídouškou, zprudka ji opečeme, ze všech stran, na kostičkách rozpálené anglické slaniny
3. Kachnu mírně podlijeme teplou vodou a za občasného podlévání a přelévání masa výpekem ji pečeme, v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka
4. Asi 10 minut před koncem pečení ke kachně přidáme kuličky hroznů, krátce prohřejeme.
Doporučení:
Naporcovanou kachnu podáváme například s bramborovým pyré, obloženou kuličkami hroznů.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
