Vlámská kachna

Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložené kuličkami hroznů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 ks kachny o váze cca 2 kg
50 g anglické slaniny
2 lžíce bílých hroznů
  sušená mateřídouška
  mletý pepř
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěnou kachnu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji důkladně osušíme, osolíme a okořeníme pepřem z venku i zevnitř
2. Připravenou kachnu zevnitř ještě mírně posypeme sušenou mateřídouškou, zprudka ji opečeme, ze všech stran, na kostičkách rozpálené anglické slaniny
3. Kachnu mírně podlijeme teplou vodou a za občasného podlévání a přelévání masa výpekem ji pečeme, v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka
4. Asi 10 minut před koncem pečení ke kachně přidáme kuličky hroznů, krátce prohřejeme.

Doporučení:
Naporcovanou kachnu podáváme například s bramborovým pyré, obloženou kuličkami hroznů.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz