Vlámská kachna

Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložené kuličkami hroznů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 ks kachny o váze cca 2 kg
50 g anglické slaniny
2 lžíce bílých hroznů
  sušená mateřídouška
  mletý pepř
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěnou kachnu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji důkladně osušíme, osolíme a okořeníme pepřem z venku i zevnitř
2. Připravenou kachnu zevnitř ještě mírně posypeme sušenou mateřídouškou, zprudka ji opečeme, ze všech stran, na kostičkách rozpálené anglické slaniny
3. Kachnu mírně podlijeme teplou vodou a za občasného podlévání a přelévání masa výpekem ji pečeme, v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka
4. Asi 10 minut před koncem pečení ke kachně přidáme kuličky hroznů, krátce prohřejeme.

Doporučení:
Naporcovanou kachnu podáváme například s bramborovým pyré, obloženou kuličkami hroznů.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení