Závitky Nem Nem

Opravdu chutné asijské tyčinky plněné v tomto případě masovou směsí. Tento recept je spíše evropská varianta, nem(y) jsou historicky jídlo chudých, proto se dělali především se zeleninovou náplní.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 70 minut

Ingredience

 

500 g vepřové kýty
100 g hlávkového zelí
3 ks středně velké cibule
2 ks vejce
1 dl piva
1 dl vody
1 hrst sušených hub Jidášovo ucho
2-3 lžíce chilli omáčky (thajská Shiracha)
2-3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce glutasolu
1 lžička drceného kmínu
  sůl
  tenký rýžový papír (čtvercový)
  skleněné rýžové nudle

 

 

Postup

 

1. Houby namočíme na 30 minut do teplé vody, až zvětší svůj objem a budou měkké, pak je nakrájíme na nudličky (středy odstraníme)
2. Maso pomeleme nejemno, oloupané cibule nakrájíme nadrobno, 5 minut namočené skleněné nudle pokrájíme na kousky
3. Očištěné zelí nakrájíme na jemno, , přidáme ještě vejce a glutasol, všechny výše uvedené ingredience důkladně smícháme
4. Směs dochutíme sójovou a chilli omáčkou, drceným kmínem, mírně osolíme, opět promícháme, necháme odpočinout
5. Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky
6. Na čistou kuchyňskou linku položíme rýžový papír (pozor, je hodně křehký), do nádoby rozprašovače vlijeme pivo z vodou smíchané 1:1, papír postříkáme, aby změkl
7. Na jednotlivé čtverce pokládáme vždy po jednom masovém válečku a důkladně zabalíme, konce přehneme
8. Do většího množství rozpáleného oleje vkládáme závitky a smažíme je dozlatova.

Doporučení:
Závitky podáváme samostatně s pikantními studenými omáčkami nebo je servírujeme třeba s povařenou jasmínovou rýží.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení