Krevetové špízy

Na jehlách napíchané obří krevetky, marinované, grilované na grilu, nebo opečené na rozpáleném oleji dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30  minut + doba marinování

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
16 ks mražených předvařených krevet (tygří, obří ... garnáti)
  olej
  sůl
  Na marinádu:
2-3 lžíce olivového oleje
2 ks stroužky česneku
1 ks kousek zázvoru
  šťáva z 1/2 ks citrónu
  špetka chilli koření

 

 

Postup

 

1. Do misky nalijeme trochu olivového oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, rozdrcený nebo prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a chilli koření
2. V marinádě promícháme pozvolna rozmražené krevety, nádobu pokryjeme fólií a dáme do lednice marinovat
3. Marinované krevety napichujeme po čtyřech na grilovací jehly, osolíme je a na dobře rozpáleném grilu grilujeme z obou stran dozlatova, nebo je můžeme zprudka opéci v rozpáleném oleji.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme například opečené bagetky a cizrnové pyré.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz