Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Silvestrovské pohoštění

Pár tipů na malé silvestrovské pohoštění

Autor Balónky.cz - centrum IBC 

Grahamové jednohubky obložené uzeným lososem a bylinkami

Doba přípravy 15 minut
Z grahamového toustového chleba vykrájená kolečka, potřená máslem, posypaná nasekanými bylinkami, obložená kousky uzeného lososa. Budete potřebovat:
1 balení grahamového toustového chleba nebo toustového černého chleba
2 hrsti čerstvě naseakných bylinek (petrželka, pažitka, kerblík ...)
200 g uzeného lososa
  snítky bylinek na ozdobení

Z krajíčků chleba vykrájíme kolečka, ta potřeme mírně rozpuštěným máslem.Čerstvě nasekanými bylinkami posypeme povrch jednohubek
a dozdobíme kousky uzeného lososa a snítky bylinek.

 

Datle se slaninou

Datle upečené zabalené v anglické slanině

Doba přípravy 30 minut + doba máčení
Sušené datle máčené ve vodě, vypeckované, naplněné mandlí, zamotané do slaniny a nakonec upečené v troubě. Budete potřebovat:
24 ks sušených datlí
8 ks plátků anglické slaniny
  loupané mandle (vlašské ořechy)
  párátka

Sušené datle omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody.Pak je osušíme a vypeckujeme. Dovnitř každé datle vložíme mandli nebo oříšek. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku datlí). Každou datli obalíme slaninou a zajistíme párátkem.

Obalené datle vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne. Podáváme ještě teplé, nebo i studené.

 

Kanapky s rajčetem

Kanapky s rajčetem, vejcem, lososem a kaviárem

Doba přípravy 15 minut.
Kostičky nebo kolečka z tmavého toastového chleba potřené máslem, pokladené kolečkem rajčete, vejcem a plátkem lososa, ozdobené kopečkem kaviáru, pažitkou a koprem. Budete potřebovat:
4 ks vejce uvařená na tvrdo
4 ks malá rajčátka
1 balení uzeného lososa
1 balení kaviáru
  tmavý toastový chléb
  nasekaná pažitka
  snítky kopru
  máslo

Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Omytá a důkladně osušená rajčátka nakrájíme na tenké plátky, toastový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na čtvrtky, nebo z něj můžeme vykrájet cukrářskými tvořítky kolečka.

Připravený chléb potřeme mírně povoleným máslem a jednotlivé kusy poklademe kolečkem rajčete a vejcem, kouskem lososa a ozdobíme snítkem kopru a nasekanou petrželkou.

Doporučení:
Vejce můžete mírně osolit.

Přejeme krásnou silvestrovskou oslavu a hodně štěstí a zdraví 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz