Udělejte si doma - carpaccio ze svíčkové
Doba přípravy 20 minut + uležení přes noc
Ingredience
| 500 g | čerstvé pravé svíčkové |
| 50-80 g | parmazánu |
| 1-2 ks | citrónu |
| zelenina na ozdobení | |
| olivový olej | |
| pepř | |
| sůl |
Postup
1. Svíčkovou odblaníme a pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem, suroviny vetřeme do svíčkové, takto upravené maso zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odstát do druhého dne
2. Druhý den maso necháme chvíli zamrazit, aby se lépe krájelo a ostrým nožem krájíme na tenké plátky
3. Na talíř rozložíme listy salátu, poklademe plátky svíčkové, pokapeme olivovým olejem posypeme hoblinkami parmazánu, ozdobíme zeleninou a podáváme.
