Zkuste si udělat domácí čokoládovou polevu

Doba přípravy 10 minut

Ingredience

80 g ztuženého tuku (másla)
80 g moučkového cukru
1 lžíce škrobové moučky
1 lžíce kakaa
1 lžíce mléka

 

Postup

1. Tuk na mírném ohni zvolna rozehřejeme
2. Přidáme moučkový cukr, kakao, mléko, škrobovou moučku a za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme.

Doporučení:
Poleva nemá být příliš hustá, protože se potom nestejnoměrně roztéká a tvoří zbytečně vysokou vrstvu. Do příliš husté můžeme přidat podle jejího druhu trochu vody nebo bílek. Poleva nemá být ani řídká, protože potom zase dobře nekryje a stéká. Do řídké můžeme přidat ještě trochu prosátého moučkového cukru. Srazí-li se nám čokoládová poleva, přidáme do ní lžíci horké vody a dobře promícháme. Hladkou a dobře umíchanou polevu vždy ihned použijeme.

Při zdobení dortu polevou, nalijeme polevu do středu a kulatým nožem ji roztíráme tak, aby stékala po stěnách. Na drobné pečivo nanášíme polevu lžičkou - do středu kápneme polevu a krouživým pohybem ji necháme roztéct do krajů. Bílé ledové polevy nebo bílkové polevy zpracujeme co nejrychleji, protože rychle tuhnou.

Poznámka:
Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení