Umíte udělat domácí turecký med

Že nevíte jak na to? Vyzkoušejte náš jednoduchý a rychlý recept :)

Autor Balónky.cz - centrum IBC 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

160 g moučkového cukru
120 g lískových ořechů nebo mandlí
120 g medu
3 ks vaječných bílků
  celofán
  tuk na vymazání celofánu

 

Postup

1. Ve vodní lázni rozehřejeme med
2. V druhé nádobě vyšleháme bílky s moučkovým cukrem, šleháme až směs zhoustne
3. Do vyšlehané hmoty velmi pomalu (jen tenkým pramínkem) za stálého míchání, přiléváme tekutý med
4. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout
5. Tekutý med naléváme na tukem vymazaný celofán, lehce zatížíme a necháme ho, nejlépe do druhého dne, nezabalený, ztuhnout.

Doporučení:
Med v tekuté podobě můžeme také nanést na oplatkový plát, z vrchu přikrýt dalším plátem oplatku, bude se pak lépe jíst. Turecký med skladujeme zabalený v celofánu.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení