Anglická svíčková

V troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut + 1 hodina odležení

Ingredience

 

  Rozpis na 6 porcí:
600 g hovězí svíčkové
120 g vývaru B (z bílých kostí)
60 g oleje
30 g másla
18 g soli
1/2 lžičky mletého černého pepře

 

 

Postup

 

1. Maso opláchneme, zbavíme blan, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme částí oleje a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet
2. Odleželou svíčkovou zprudka, ze všech stran, opečeme na zbylém oleji, vložíme ji do horké trouby a pečeme podle tloušťky 20-30 minut, v průběhu pečení maso několikrát obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily
3. Upečenou, na řezu růžovou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a ještě krátce povaříme, podle potřeby přisolíme
4. Nakonec výpek přecedíme a zjemníme máslem.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory a čerstvé zeleninové saláty.

Poznámka:
Recept na vývar B najdete zde: Vývar B (z bílých kostí).

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení