Vissinada višňový sirup

Tento recept pochází z Řecka. Jedná se o sladký sirup z višní, cukru, vody a citronové šťávy, který se pak ředí 5:1 s vodou a ledem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut + 3 hodiny stání

Ingredience

 

1 kg zralých višní
1 kg pískového cukru
1-2 lžičky citronové šťávy
300 ml vody
  Ostatní:
  velký hrnec, odpeckovač a skleničky na džem

 

 

Postup

 

1. Část odpeckovaných višní dáme do hrnce, zasypeme je cukrem, pak dáme opět vrstvu višní, opět cukr ... postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny višně, necháme 3 hodiny stát
2. Do hrnce nalijeme 300 ml pitné vody, vše přivedeme k varu, přitom sbíráme pěnu, která se na povrchu vytvoří, mícháme a na mírném zdroji tepla necháme probublávat tak dlouho, dokud sirup nezhoustne
3. Před vypnutím zdroje tepla přidáme citronovou šťávu, necháme dobře vychladnout
4. V této fázi jsem získali tzv. vision gliko, řecké želé, které se tradičně pojídá jako dezert, lze uskladnit ve skleničkách na zavařeniny a využívat jako zavařeninu, nebo z něj připravit nápoj
5. Na vissinadu se musí želé zředit 5:1 studenou vodou a přidat několik kostek ledu.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení