Hovězí roláda s ořechy

Roláda ze zadního hovězího naplněná naplněná vaječnou směsí dochucenou bylinkami a ořechy, upečená v troubě doměkka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

Rozpis tak 6 porcí:
1 kg zadního hovězího masa
150 g vlašských ořechů
100 g slaniny
80 g másla
200 ml červeného vína
30 ml rostlinného oleje
5 ks vajec
2 ks cibule
1 ks kapie
2 lžíce nasekané petrželky
  mletý pepř
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Maso očistíme, rozřízneme opatrně na velký plát a nejlépe přes fólii důkladně rozklepeme, plát z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Na kostičky nakrájenou slaninu necháme vyškvařit, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova, přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce, nasekané ořechy, petrželku, pepř, směs ještě dle chuti případně dosolíme a mícháme, dokud vejce neztuhnou
3. Připravenou vaječnou nádivku rovnoměrně rozprostřeme na plát masa, posypeme ji nadrobno pokrájenou, jadřinců zbavenou, kapií a maso svineme do rolády, zajistíme kuchyňským provázkem
4. V pekáči, na rozehřátém oleji, roládu ze všech stran zprudka opečeme, pak ji podlijeme vínem, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 80 minut doměkka, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou
5. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky
6. Výpek zjemníme máslem a jednotlivé porce touto šťávou přeléváme.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme například vařenou rýži nebo různě upravené brambory.

Poznámka:
Roládu lze samozřejmě plnit i jiným tipem nádivky, skvělá je třeba ta na obrázku, ze šunky, hrášku a vajíček.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení