Hovězí roláda s ořechy

Roláda ze zadního hovězího naplněná naplněná vaječnou směsí dochucenou bylinkami a ořechy, upečená v troubě doměkka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

Rozpis tak 6 porcí:
1 kg zadního hovězího masa
150 g vlašských ořechů
100 g slaniny
80 g másla
200 ml červeného vína
30 ml rostlinného oleje
5 ks vajec
2 ks cibule
1 ks kapie
2 lžíce nasekané petrželky
  mletý pepř
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Maso očistíme, rozřízneme opatrně na velký plát a nejlépe přes fólii důkladně rozklepeme, plát z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Na kostičky nakrájenou slaninu necháme vyškvařit, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova, přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce, nasekané ořechy, petrželku, pepř, směs ještě dle chuti případně dosolíme a mícháme, dokud vejce neztuhnou
3. Připravenou vaječnou nádivku rovnoměrně rozprostřeme na plát masa, posypeme ji nadrobno pokrájenou, jadřinců zbavenou, kapií a maso svineme do rolády, zajistíme kuchyňským provázkem
4. V pekáči, na rozehřátém oleji, roládu ze všech stran zprudka opečeme, pak ji podlijeme vínem, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 80 minut doměkka, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou
5. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky
6. Výpek zjemníme máslem a jednotlivé porce touto šťávou přeléváme.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme například vařenou rýži nebo různě upravené brambory.

Poznámka:
Roládu lze samozřejmě plnit i jiným tipem nádivky, skvělá je třeba ta na obrázku, ze šunky, hrášku a vajíček.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz