Beignet

Smažené francouzské pečivo.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 55 minut

Ingredience

 

150 g hladké mouky

150 g marcipánu

4 ks vajec

30 ks sušených švestek

30 ks sušených meruněk

30 ks mandlí

2 lžíce moučkového cukru

4 lžícemléka

2 lžičky rumu

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička soli

tuk na smažení

Na zdobení:

150 g cukru

2 lžičky skořice

 

 

Postup

 

1. Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem, pak vmícháme rum
2. Švestky a meruňky po straně nařízneme
3. Meruňky naplníme marcipánem a švestky oloupanými mandlemi
4. Na naříznuté straně ovoce jemně přitlačíme
5. Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, vejce, mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto
6. Ve fritovacím hrnci nebo v hluboké pánvi nahřejeme tuk na smažení na cca 180°C
7. Plněné meruňky a švestky obalíme těstem a postupně smažíme v nahřátém tuku dozlatova
8. Hotové pečivo po vytažení z oleje necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku
9. Nakonec v hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a ještě teplé kobližky v této směsi obalujeme.

Poznámka:
Výroba marcipánu viz.: Příprava marcipánové hmoty.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení