Boršč pravý

Tradiční ruská polévka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Bobkový list  
  • Brambory 100 g 
  • Celer 40 g 
  • Cibule  
  • Červená řepa 50 g 
  • Hovězí 150 g 
  • Mletá paprika sladká  
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Mrkev 40 g 
  • Nové koření  
  • Ocet  
  • Olej  
  • Pepř celý 
  • Petržel 40 g 
  • Rajský protlak 1 lžíce
  • Smetana 1 dl 
  • Sůl  
  • Vepřové 150 g 
  • Voda 1 l 
  • Zelí kysané 150 g

 

Postup

 

Příprava: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hovězí i vepřové maso nakrájené na malé kostičky, opečeme, zasypeme paprikou, zalijeme 11 vody. Přidáme drobně pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zeleninu nastrouháme na větší nudle, brambory nakrájíme na malé kostičky, pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. Všechno nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, polévku zahustíme, přilijeme rajčatový protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. V případě, že nemáme čerstvou řepu, nalijeme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky. Dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu. Krátce povaříme. Můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba. Z tohoto množství by mělo být asi 2 a ½ litru polévky.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení