Biskupský chlebíček II.

Existuje mnoho variant na sladký biskupský chlebíček, tradiční sladkou pochoutka k vánočnímu stolu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 75 minut

Ingredience

 

150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
120 g másla
100 g rozinek
100 g nasekané hořké čokolády
1 hrst nasekaných lískových oříšků
4 ks vejce (bílky a žloutky oddělené)
  mouka na vysypání formy
  tuk na vymazání formy
  Na polevu:
100 g hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání

 

 

Postup

 

1. Máslo s cukrem utřete do světlé pěny, postupně zašlehejte žloutky
2. Přidáme nesekané ořechy, rozinky a čokoládu
3. Bílky ušleháme do tuha, do žloutkové směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh
4. Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut
5. Po upečení necháme chlebíček úplně vychladnout
6. Připravíme si čokoládovou polevu; smetanu v hrnci přivedeme k varu, čokoládu dáme do mísy a zalijeme vařící smetanou, necháme rozpustit a mícháme, dokud nám nevznikne hladká poleva
7. Chlebíček polijeme připravenou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Doporučení:
Biskupské chlebíčky plníme také kandovaným ovocem, vlašskými ořechy ...

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení