Hovězí guláš v chlebu

Klasický guláš podáváný v chlebu

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

  • Cibule 4 kusy
  • Česnek prolisovaný, 2 stroužky
  • Hovězí kližka, 600 g
  • Chléb kulatý, 4 kusy
  • Kmín drcený, půl lžičky
  • Majoránka 2 lžičky
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Olej 1 lžíce
  • Chléb na zahuštění 
  • Paprika červená, 1 ks
  • Pepř mletý 
  • Rajský protlak 1-2 lžíce
  • Sádlo 2 lžíce
  • Sůl  
  • Žampióny menší, 6 kusů

 

Postup

 

Na sádle opečeme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme nakrájené maso, osmahneme, přidáme protlak a mletou papriku,lehce zarestujeme. Maso zalijeme vodou, přidáme sůl,pepř a kmín, pod poklicí zvolna dusíme. Když je maso měkké, guláš podle potřeby zahustíme chlebem, dochutéme majoránkou a česnekem. Krátce povaříme. Papriku i žampiony očistíme, nakrájíme a přidáme do guláše. Z kulatých chlebů uřízneme vršky, vydlabeme a plníme. Přeji dobrou chut!

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz