Bouillabaisse II.

Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

600 g mořských plodů a ryb (očištěné krevety, slávky a maso z bílých ryb)
500 g loupaných konzervovaných rajčat
100 g řapíkatého celeru
300 ml bílého vína
4 ks stroužků česneku
2 ks bobkového listu
2 ks cibule
2 ks bagety
  špetka šafránu
  mletý pepř
  olivový olej
  voda
  sůl
  Na omáčku:
100 g majonézy
2 lžíce mleté papriky
1 ks stroužku česneku
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejdříve si připravíme omáčku na bagety; majonézu dobře rozšleháme s mletou paprikou, oloupaným, prolisovaným česnekem, podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem
2. V kastrolku na 4 lžících rozehřátého oleje orestujeme oloupané, nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené česneky, přilijeme loupaná rajčata, bílé víno a 200 ml vody
3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, šafrán, očištěný, nakrájený řapíkatý celer a vše vaříme na mírném plameni asi 10 minut
4. Pak do kastrolku přidáme ryby, slávky i krevety a pozvolna vaříme ještě asi 15 minut
5. Bagety nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme, potom potřeme omáčkou a podáváme k polévce.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení