Bramborový salát s vejci
Salát ze směsi nakrájených vařených brambor a zeleniny spojený ochucenou majonézou.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
| Rozpis na 1 kg: | |
| 520 g | předem uvařených, oloupaných brambor |
| 200 g | základní majonézy |
| 180 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
| 72 g | uvařených vajíček (nebo jen bílky) |
| 50 g | cibule |
| 40 g | mrkve sterilované bez nálevu |
| 20 g | octa |
| 10 g | cukru |
| 10 g | soli |
| 0,5 g | mletého černého pepře |
Postup
1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na kostičky
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájená vařená vejce (nebo vařené bílky)
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, mletým pepřem a solí.
Poznámka:
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
