Caesar salát s kuřecím masem

Listy římského salátu servírované s lahodným dresingem, tranšírovaným kuřecím prsíčkem, bylinkovými krutony a hoblinkami parmazánu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 45 minut + den marinování kuřecího masa

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
600 g listy římského salátu
400 g kuřecích prsou
4 ks plátky toustového chleba
  panenský olivový olej
  drcený zelený pepř
  sůl
  Na dresink:
100 ml majonézy
25 ml smetany 31 %
50 g parmazánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Bornier)
1 ks sušeného rajčátka
1 ks stroužek česneku
1 ks plátek ančovičky

 

 

Postup

 

1. Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat v
chladničce alespoň přes noc
2. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé
strany 2 minuty, přendáme na plech s mřížkou a necháme dopékat v troubě na teplotu
80 až 120 °C přibližně 30 minut
3. Toustový chleba zbavený kůrek nakrájíme na čtverečky, které pokapeme olivovým
olejem a posolíme, rozložíme je na plech a pečeme na 120 °C cca 25 minut
4. Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici, česnek,
sušené rajčátko dáme společně do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéru
vytvoříme Caesar dresink, podle potřeby dosolíme
5. Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink,
krutonky a vše společně dobře promícháme
6. Na salát nakrájíme kuřecí prsíčko a salát ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení