Chřestový salát

Salát připravený z povařeného chřestu, šunky prosciutto, cherry rajčátek, vajec uvařených na tvrdo, ředkviček ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

150 g zeleného chřestu
150 g bílého chřestu
150 g šunky prosciutto
1 trs cherry rajčátek
2 ks na tvrdo uvařená vejce
  ředkvičky
  olivový olej
  voda
  pepř
  sůl
  Na zálivku:
1 kelímek bílého jogurtu
1 hrst nasekané petrželky a pažitky
1-2 ks stroužky česneku
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Bílý chřest oloupeme (zelený se neloupe), povaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný chřest nakrájíme na 3 cm velké špalíčky
2. Šunku nakrájíme na nudličky, vejce a rajčátka na čtvrtky, ředkvičky na plátky, naskládáme střídavě na talíř, lehce osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem
3. Nakonec salát přelijeme zálivkou z bílého jogurtu, který ochutíme utřeným česnekem, nasekanou pažitkou a petrželkou, osolíme
4. Podáváme chlazené, samotné, nebo z pečivem jako lehkou večeři.

Poznámka:
Více o chřestu najdete zde: Příprava chřestu, Renesance chřestu v Čechách, Chřest.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení