Hovězí svíčková na víně

Orestovaný kousek svíčkové, podušený na víně.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  Rozpis na 4 porce:
700 g pravé svíčkové v celku
20 g másla
3 dl brandy
1,5 dl bílého vína
1 dl madeiry (portugalské víno)
4 ks rajčat
2 ks mrkve
2 ks cibule
  mletý pepř
  česnek
  sůl

 

 

Postup

 

1. Svíčkovou odblaníme, několikrát do ní klepneme paličkou, osolíme a opepříme
2. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky, podusíme na rozehřátém másle, přidáme svíčkovou a lehce opečeme po všech stranách
3. Přeložíme ji do kastrolku s vařícím bílým vínem, madeirou, brandy, obložíme rozetřeným česnekem, spařenými, oloupanými na plátky nakrájenými rajčaty, cibulí, mrkví a pod dobře přiléhající pokličkou pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut
4. Při pečení ji občas podlijeme malým množstvím vína
5. Měkké maso nakrájíme na plátky, na talířích podlijeme procezenou šťávou a podáváme.

Doporučení:
Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninová obloha.

Poznámka:
Madeiru lze nahradit portským vínem nebo cherry.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení