Hovězí svíčková na víně
Orestovaný kousek svíčkové, podušený na víně.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 700 g | pravé svíčkové v celku |
| 20 g | másla |
| 3 dl | brandy |
| 1,5 dl | bílého vína |
| 1 dl | madeiry (portugalské víno) |
| 4 ks | rajčat |
| 2 ks | mrkve |
| 2 ks | cibule |
| mletý pepř | |
| česnek | |
| sůl |
Postup
1. Svíčkovou odblaníme, několikrát do ní klepneme paličkou, osolíme a opepříme
2. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky, podusíme na rozehřátém másle, přidáme svíčkovou a lehce opečeme po všech stranách
3. Přeložíme ji do kastrolku s vařícím bílým vínem, madeirou, brandy, obložíme rozetřeným česnekem, spařenými, oloupanými na plátky nakrájenými rajčaty, cibulí, mrkví a pod dobře přiléhající pokličkou pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut
4. Při pečení ji občas podlijeme malým množstvím vína
5. Měkké maso nakrájíme na plátky, na talířích podlijeme procezenou šťávou a podáváme.
Doporučení:
Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninová obloha.
Poznámka:
Madeiru lze nahradit portským vínem nebo cherry.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
