Cassata

Zmrzlinová bomba ze slunné Itálie.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut + doba zamrazení

Ingredience

 

Recept na 6 porcí:
100 g kandovaného ovoce
4 porce čokoládové zmrzliny
2 porce jahodové zmrzliny
2 lžíce mandlí
1 lžíce bílého vermutu
1 lžíce moučkového cukru
2 dl smetany ke šlehání
  vanilinový cukr

 

 

Postup

 

1. Kandované ovoce a opláchnuté rozinky nadrobno nakrájíme a pokapeme vínem
2. Mandle povaříme minutu ve vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme
3. Nejprve připravíme čokoládovou zmrzlinu a zmrazíme ji tak, aby byla pevná, ale ne tuhá
4. Pak stejně zmrazíme jahodovou zmrzlinu
5. Dno a stěny vhodně velké kovové misky vyložíme rovnoměrnou vrstvou pevné čokoládové zmrzliny (recept viz: Čokoládová zmrzlina), nejlépe lžící namáčenou v horké vodě,pak necháme zmrzlinu v mrazícím prostoru zmrazit
6. Ztuhlou vrstvu čokoládové zmrzliny vyložíme stejným způsobem jahodovou zmrzlinou, necháme ji rovněž zmrazit (recept viz: Jahodová zmrzlina)
7. Když jsou obě vrstvy hodně tuhé, ušleháme smetanu, při došlehávání přidáme moučkový a vanilinový cukr, potom lehce vmícháme ovoce, mandle a naplníme střed mísy
8. Povrch uhladíme, zakryjeme alobalem potřeným máslem a zmrazíme, až jsou všechny vrstvy tuhé
9. Před podáváním bombu uložíme asi na 1 hodinu do chladničky, potom misku ponoříme na 1 sekundu do horké vody, bombu vyklopíme na rovnou mísu a nožem namáčeným v horké vodě nakrájíme porce
10. Hned podáváme.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení